Als je een behandeling overweegt, wil je waarschijnlijk ook weten welke kosten dit met zich meebrengt. Wij hanteren vaste tarieven per afspraak. De totale kosten waarop je uiteindelijk moet rekenen, is mede afhankelijk van jouw zorgverzekering en welke vergoeding deze biedt. Hieronder vindt je een overzicht van de kosten.
Een telefonisch kennismakingsgesprek is bij de Hersenfabriek geheel vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als je meer wilt weten over neurofeedback, wat het voor jou of je kind kan betekenen, wat de overige behandelmethodes inhouden en je ons wilt leren kennen, dan is een kennismakingsgesprek een goed idee. Een kennismakingsgesprek vindt telefonisch plaats.
De intake bestaat uit twee delen, namelijk een anamnesegesprek en een meting van de hersenactiviteit (QEEG).
De eerste afspraak is een anamnesegesprek waarbij jouw klachten en hulpvraag worden besproken. Deze afspraak duurt ongeveer 60 minuten.
De tweede afspraak bestaat uit een uitleg over neurofeedback, onze overige behandelmethodes en het verloop van het behandeltraject. Tevens vindt er een meting plaats van de hersenactiviteit (QEEG). Deze afspraak duurt ongeveer 60 minuten.
Na de intake vindt er een analyse van de metingen plaats en volgt er een behandelplan. Indien cliënt met een behandeling start, zal er kosteloos een rapportage worden geschreven van de intake.
Indien er niet met een behandeling gestart wordt, maar cliënt wil wel graag een rapportage van de onderzoeksresultaten, dan kan er een verslag geschreven worden. Hier zijn dan bovengenoemde kosten aan verbonden.
De Hartvariatietraining wordt altijd gestart met een meting waarbij gekeken wordt of deze methode voor jou geschikt is. Tevens vindt er uitleg over de training plaats. Deze meting duurt ongeveer 45 minuten.
Bij de tussenevaluatie wordt de vooruitgang in de hartvariatiemetingen en klachten besproken en wordt er een advies gegeven over het verdere verloop van het behandeltraject. Een tussenevaluatie duurt ongeveer 45 minuten.
Een neurofeedbackbehandeling duurt gemiddeld 25 tot 30 minuten. De afspraak duurt 40 minuten.
Bij de tussenevaluatie wordt de vooruitgang in hersenactiviteit en klachten besproken en wordt er een advies gegeven over het verdere verloop van het behandeltraject. Tevens ontvang je een schriftelijke rapportage. Een tussenevaluatie duurt ongeveer 45 minuten.
Bij de nameting wordt het gehele behandeltraject geëvalueerd en wordt de vooruitgang in hersenactiviteit en klachten besproken. Je ontvangt een schriftelijke rapportage. Een eindevaluatie duurt ongeveer 45 minuten.
Met behulp van deze stressmeting krijg jij inzicht in het funtioneren van jouw eigen stresssysteem. Je kunt drie maanden lang, op elk gewenst moment een meting van één of meerdere dagen doen. Je krijgt direct inzicht via de app en kunt zien wat de effecten zijn van jouw leefstijl op jouw stress-niveau.
We vragen een borg van €115 voor het lenen van het meetapparaat. Tijdens deze periode krijg je tevens toegang tot onze online programma's gericht op stress, ontspanning en slaap. Het persoonlijk bespreken van de resultaten is niet inbegrepen. Dit is in overleg wel mogelijk in een doelgericht gesprek.
Tijdens deze gesprekken krijg je toegang tot onze online programma's en werken we aan het verkrijgen van meer inzicht in je eigen hersenen, lichaam en gedrag en het aanleren van nieuw gedrag, met als doel jouw klachten te verminderen. Een volledig traject duurt gemiddeld 3 tot 5 gesprekken.
Indien je onverhoopt verhinderd bent of ziek, dan kun je de afspraak annuleren. Het is belangrijk dat je de afspraak tenminste 24 uur van tevoren annuleert. Dit kan telefonisch, via SMS of per e-mail. Afspraken die niet of te laat worden geannuleerd, moeten helaas in rekening worden gebracht.
Veel ziektekostenverzekeraars bieden, afhankelijk van je aanvullende verzekering, een (gedeeltelijke) vergoeding voor neurofeedback en onze overige behandelmethodes. Wij zijn aangesloten bij diverse beroepsverenigingen. Deze verenigingen hebben afspraken gemaakt met diverse zorgverzekeraars. Op basis hiervan is vergoeding mogelijk. De vergoeding voor neurofeedback valt onder de noemer “Complementaire geneeswijzen” of "Overige Psychosociale Zorg".
Daarnaast is er voor kinderen en jeugdigen uit de provincie Groningen soms de mogelijkheid voor een vergoeding via de Jeugdwet na een verwijzing door de huisarts of het CJG. Wil je meer weten? Neem dan even contact op met de locatie in Groningen!
Wanneer er sprake is van letsel, kan een letselschadeverzekering de kosten meestal dekken. Wanneer je bent uitgevallen op het werk, kan de werkgever of de verzuimverzekering soms bijdragen. Neem voor meer informatie even contact op!
Het is belangrijk dat je altijd zelf nagaat bij je ziektekostenverzekeraar of er vergoedingen beschikbaar zijn. Je kunt in je polis nakijken met welke beroepsverenigingen jouw ziektekostenverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de ziektekostenverzekeraar. Raadzaam is dan wel om de beroepsverenigingen te noemen van de therapeut waar je de behandeling gaat volgen en aan te geven dat de behandeling valt onder de "overige psychosociale zorg" binnen de complementaire geneeswijzen.
In dat geval is de kans het grootst dat de ziektekostenverzekeraar jou de juiste informatie verschaft over de vergoeding.
Wendy Tukkers, therapeut in Groningen, is aangesloten bij de NFG, SKJ en het RBCZ.
Welmoed Dekker, therapeut in Groningen, is aangesloten bij de NFG en het RBCZ.
Licentienummer RBCZ: 911033r (Wendy) en 210036R (Welmoed)
Licentienummer NFG: 8970 (Wendy) en 9292 (Welmoed)
Licentienummer SKJ: 130005182 (Wendy)
AGB-code praktijk: 90068272
AGB-code zorgverlener: 90044490 (Wendy), 90109801 (Welmoed) en 90109424 (Ireen)
Vergoeding in sommige gevallen mogelijk via de jeugdzorg, neem even contact op voor meer informatie.
Petra Westerhof, therapeut in Zwolle, is aangesloten bij het NVPA en het RBCZ.
Lidnummer NVPA: 100601
Licentienummer RBCZ: 910725R
BTW-nummer: NL003564261B12
KvK-nummer: 81414293
Over ons